Trittico iskustva – Upotreba i Utisci o Antidepresivu

Trittico lek

Trittico je lek koji sadrži aktivnu supstancu trazodon-hidrohlorid i pripada grupi antidepresiva. Ovaj lek se koristi u tretmanu različitih oblika depresije, bilo da je prisutna i anksioznost ili poremećaji spavanja.

Trittiko je antidepresiv i koristi se za lečenje depresije, anksioznosti i poremećaja spavanja.

 

Trittico dejstvo

Trittico stabilizuje nivo neurotransmitera u nervnom sistemu, doprinoseći time uspostavljanju normalne provodljivosti unutar nervnog sistema. Ovo dovodi do poboljšanja raspoloženja i opšteg mentalnog i fizičkog stanja organizma.

Deluje tako što povećavaju količinu serotonina i noradrenalina u mozgu, hemikalija koje pomažu u regulaciji raspoloženja, spavanja i anksioznosti.

Trittico je namenjen isključivo odraslim osobama, te deca i osobe mlađe od 18 godina ne bi trebalo da ga koriste.

Početak terapije obično se preporučuje uveče, uz postepeno povećanje dnevne doze. Kako se radi o retard tabletama sa produženim oslobađanjem, lek se uzima ili na prazan stomak ili nakon obroka. Uputstvo ističe da se terapija sprovodi u ciklusima koji traju najmanje mesec dana, a terapija može trajati i duže. Važno je napomenuti da je potrebno neko vreme pre nego što se oseti puni efekat leka, stoga se savetuje pacijentima da ne budu nestrpljivi.

Trittico iskustva

Korisnici koji su podelili svoja iskustva o Tritticu na forumu Krstarica imaju različite priče. Neki od njih izveštavaju o negativnim efektima, uključujući dezorijentaciju, smanjenu koncentraciju, mučninu i vrtoglavicu, a čini se da su ovi neželjeni efekti češće izraženi ujutro.

Određeni konzumenti objašnjavaju da su neželjeni efekti često rezultat netačnog doziranja ili mešanja sa drugim lekovima sa sličnim delovanjem.

Učesnici online diskusija ističu da su tablete jasno podeljene linijama, što olakšava doziranje. Takođe, naglašavaju važnost praćenja uputstava lekara, koji treba pažljivo da nadgleda terapiju i preporuči odgovarajuću dozu.

Pacijenti koji su koristili Trittico zbog problema sa spavanjem izazvanim anksioznošću navode da lek nije pomogao, čak ni pri različitim dozama. S druge strane, zadovoljni korisnici ističu da im je lek vratio normalan san, a da nije izazvao neželjene efekte. Zbog ovako podeljenih iskustava, na forumima postoji mišljenje da Trittico može imati različite efekte na različite osobe, zavisno o više faktora, uključujući tačno doziranje i ozbiljnost dijagnoze.

Trittico lek prednosti:

  • Može pozitivno delovati na korisnike.
  • Kod nekih korisnika nije izazvao nikakve neželjene efekte.

Trittico lek nedostaci:

  • Kod nekih korisnika nije dao očekivane rezultate.
  • Kod nekih korisnika je izazvao negativne pojave.
  • Može delovati različito na različite korisnike.

Similar Posts

2 Comments

  1. Pijem ga 1.5 mj. 150 mg.,apsolutno nikakakvih nuspojava nemam. Uspava me solidno, lakše zaspim, no za sada ne primječujem neki pomak u vidu boljitka depresije i anksioznosti, eventualno sam mrvicu smireniji. Plan psihijatra je da se skidam sa xanaxa o naravno da podignem raspoloženje. Trittico je antodepresiv sa opuštajučim djelovanjem i u tom smislu sam uspio smanjiti xanax za 1mg od prepisanih 2mg, ipak ne mogu ga potpuno izbaciti za sada. Svi koji imaju sličnih problema neka vam bude prvo na pameti da svaka osoba ne reagira jednako na lijekove. Podrška svima koji se bore sa dep. anks. dijagnozom. Strpljen spašen!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *