Flunisan iskustva – Antidepresiv sa fluoksetinom

Flunisan

Flunisan je lek koji sadrži aktivnu supstancu fluoksetin, a pripada grupi selektivnih inhibitora preuzimanja serotonina (SSRI). Njegovo dejstvo podiže nivo serotonina, što je često nizak kod osoba koje se bore sa depresijom, opsesivno-kompulzivnim poremećajem ili bulimijom nervozom.

Odrasli ga često koriste kao podršku psihoterapiji za tretman prekomernog unosa hrane i namerno izazvanog povraćanja. Takođe, Flunisan može da bude koristan i za decu i adolescente starije od 8 godina kod umerenih do teških depresivnih epizoda, pod uslovom da nema vidljivih poboljšanja posle 4 – 6 seansi psihoterapije.

Flunisan iskustva

Flunisan iskustva variraju među korisnicima. Na internet diskusijama dominiraju pozitivni komentari korisnika o Flunisanu. Na Ana.rs forumu, mnogi korisnici tvrde da je ovaj lek imao pozitivan uticaj na njihovo mentalno zdravlje, posebno smanjujući anksioznost i povećavajući nivo energije i motivacije. Većina korisnika smatra da je dejstvo leka dugotrajno, što pozitivno utiče na njihovo mentalno blagostanje. Takođe, mnogi ističu da su prvi znakovi poboljšanja vidljivi odmah nakon konzumacije, što se često navodi kao glavna prednost ovog leka.

Veći broj pozitivnih komentara je usmeren na pozitivan efekat Flunisana u lečenju anksioznosti, a zadovoljni korisnici tvrde da ga koriste već godinama, a da i dalje deluje na njih.

Na forumima posvećenim mentalnom zdravlju, možemo saznati da je pospanost najčešća neželjena pojava koju ovaj lek izaziva, a korisnici je često povezuju sa prvim nedeljama terapije.

Flunisan za mršavljenje

Neki korisnici su primetili da su Flunisan koristili u okviru određenih dijeta, a da je doprineo gubitku telesne mase. Međutim, takvi slučajevi su retki, pa se ovaj lek najviše prepoznaje kao antidepresiv.

Flunisan nuspojave

Iako su neželjene reakcije najčešće prisutne na početku terapije, važno je napomenuti da neki korisnici tvrde da je Flunisan pojačao njihovu depresiju ili anksiozni poremećaj. Slične nuspojave su karakteristične za mnoge antidepresive, obično tokom prvih dve nedelje terapije. O ovome govore i iskustva onih koji su koristili ovaj lek, pa je važno obratiti se prijateljima, rodbini ili lekaru ukoliko se pojave, jer to može imati ozbiljne posledice. Ove nuspojave se često ispoljavaju kod dece i adolescenata, čak i u obliku agresije, pa je preporučljivo da terapija bude pažljivo nadgledana.

S obzirom na moguće neželjene efekte na plod, posebno tokom prvog tromesečja trudnoće, lek treba koristiti samo ako korist prevazilazi potencijalne rizike. Korisnici se često konsultuju sa lekarom kako bi postepeno prestali uzimati Flunisan pre ili tokom trudnoće. Važno je napomenuti da se ovaj lek izlučuje u majčinom mleku, pa se ne preporučuje tokom dojenja.

Prednosti Flunisan lek prednosti:

  • Pozitivan uticaj na mentalno stanje
  • Povećana energija i motivacija
  • Brzo delovanje leka

Nedostaci Flunisan:

  • Česta pojava pospanosti
  • Moguće pojave misli o samopovređivanju

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *