Epineuron iskustva kod neuropatskog bola

Epineuron je dodatak ishrani koji se koristi za ublažavanje neuropatskog bola i povezan je sa upravljanjem različitim neurodegenerativnim stanjima.

 1. Sastav: Epineuron sadrži aktivno jedinjenje poznato kao PEA (palmitoiletanolamid).
 2. Preporučene Upotrebe: Epineuron se preporučuje osobama sa oštećenjem nerava u neurodegenerativnim bolestima kao što su multipla skleroza (MS), lateralna amiotrofična skleroza (ALS), Parkinsonova bolest i Alzheimerova bolest.
 3. Druge Upotrebe: Može se koristiti i u slučajevima neuropatskog bola, nakon moždanog udara, povreda centralnog nervnog sistema (CNS) i drugih stanja povezanih sa oštećenjem nerava.
 4. Način Dejstva: Čini se da Epineuron deluje smanjujući nervni bol i ima antiinflamatorno dejstvo.

Važno je konsultovati se sa stručnjakom za zdravstvo pre upotrebe Epineurona, posebno ako imate neko od navedenih medicinskih stanja.

Epineuron

Epineuron sadrži pažljivo odabrane sastojke koji zajedno doprinose poboljšanju neurološkog zdravlja. Glavna aktivna supstanca u Epineuronu je palmitoilatanolamid (PEA), koja ima različite mehanizme delovanja kako u centralnom, tako i u perifernom nervnom sistemu. PEA je poznata po svom antiinflamatornom delovanju, smanjujući neuroinflamaciju, sprečavajući neurodegeneraciju i ublažavajući neuropatski bol. Pored PEA, Epineuron sadrži niz drugih sastojaka koji pružaju podršku nervnom sistemu. To uključuje moćne antioksidanse poput alfa-lipoinske kiseline, superoksid-dismutaze i vitamina E, koji pomažu u zaštiti nervnih ćelija od oksidativnog stresa. Takođe, u sastavu Epineurona se nalaze esencijalni vitamini B grupe (B1, B3, B6, B12) koji su od suštinskog značaja za pravilno funkcionisanje nervnog sistema, cink koji utiče na imuni sistem, i magnezijum za opuštanje mišića, zajedno doprinoseći opštem neurološkom zdravlju.

Proizvođač tvrdi da je Epineuron bezbedan suplement, ne izaziva zavisnost, ne interaguje sa drugim lekovima i ne uzrokuje farmakološku toleranciju, što znači da bi uvek trebalo da ispolji svoje dejstvo u organizmu. Dodatno, ističe se da osobe sa oštećenom funkcijom bubrega i jetre mogu koristiti ovaj suplement jer ne zavisi od ovih organa. Preporučeni način upotrebe ovog proizvoda uključuje uzimanje jedne do dve tablete dnevno tokom tri do šest meseci. Na ovaj način se omogućava postepeno ublažavanje simptoma i poboljšanje funkcije nervnog sistema na duži rok.

Epineuron cena

U svakom pakovanju se obično nalazi 30 tableta, što, zavisno o dnevnoj dozi, može biti dovoljno za pola meseca ili ceo mesec korišćenja. Vredno je napomenuti da je cena Epineurona oko 2800 dinara, što je jedna od kritika korisnika s obzirom na to da pripada višem cenovnom rangu, i obzirom na predviđeno dugotrajno korišćenje.

Epineuron iskustva

Epineuron iskustva su raznolika.

Korisnici su, uopšteno, zadovoljni efektima Epineurona, ističući da se bolje osećaju i da im ovaj suplement prija bez izazivanja bilo kakvih neželjenih efekata. Jedna korisnica je započela sa uzimanjem Epineurona zbog post-covid neuroloških simptoma, odnosno simptoma koji su se ispoljili nakon preležane infekcije korona virusom, i napomenula je da je bilo potrebno oko dve nedelje korišćenja suplementa da bi primetila znatno poboljšanje. Međutim, postoje i korisnici koji nisu zapažali nikakav efekat ovog preparata. Jedna korisnica, koja prolazi kroz hemioterapiju i uzela je Epineuron zbog neuropatije koju je opisivala kao osećaj toplote u nogama, nije primetila poboljšanje. Prema komentarima korisnika koji su koristili druge preparate bazirane na PEA, može se zaključiti da su mnogi imali pozitivna iskustva, ali da je bilo potrebno od nedelju do dve dana da se primete promene. Pošto se ovaj suplement smatra relativno sigurnim, nema izveštaja o ozbiljnim neželjenim efektima ili iskustvima korisnika koja ukazuju na to.

Epineuron – Prednosti:

 • Ublažava neuropatski bol
 • Poseduje antiinflamatorno dejstvo na nerve
 • Sadrži vitamine i minerale
 • Bezbedan je za upotrebu
 • Ne izaziva zavisnost
 • Ne interaguje sa drugim lekovima

Epineuron – Nedostaci:

 • Neki korisnici nisu primetili efekte
 • Cena je nešto viša
 • Prema iskustvima korisnika, potrebno je neko vreme da bi se efekti primetili

No Dol kolagen iskustva

Similar Posts

One Comment

 1. Повратни пинг: Cognicolin iskustva - OBAVEZNO PROČITAJ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *