Mirena spirala iskustva – hormonska intrauterina kontraceptivna spirala.

Mirena spirala

Mirena, intrauterni dostavni sistem (IUS) koji oslobađa hormon levonorgestrel, sve više privlači pažnju kao dugoročna kontraceptivna opcija. Ovaj hormonski uređaj se postavlja u matericu žene i nudi različite koristi, ali takođe dolazi sa svojim potencijalnim nedostacima.

Mirena spirala se često preporučuje ženama koje se bore sa obilnim menstrualnim krvarenjem. Ovaj IUS može pomoći u smanjenju obima krvarenja tokom menstruacije nakon 3 do 6 meseci korišćenja.

Mirena je hormonska spirala koju mnoge žene preporučuju kao efikasan kontraceptivni metod. Osim što sprečava trudnoću, takođe može pomoći u regulisanju obilnog menstrualnog krvarenja

Spirala mirena je hormonalna spirala

Za žene u menopauzi, Mirena može biti deo hormonske supstitucione terapije (HST) kada se kombinuje sa estrogenima kako bi se zaštitila sluzokoža materice. Važno je napomenuti da se Mirena ne sme koristiti duže od 4 godine u ovim slučajevima.

Spirala mirena takođe štiti od neželjene trudnoće, čineći je delotvornom kontraceptivnom metodom. Međutim, ne preporučuje se za trudnice ili žene sa vaginalnim krvarenjem bez postavljene dijagnoze, niti za one koje imaju neobične sekrete, osim ako to odobri ginekolog.

Jedna od prednosti Mirene je njena reverzibilnost.

Lekar može lako i brzo ukloniti spiralu ako se pacijentkinja predomisli.

Retko se dešava da žene sa Mirenom ostanu u drugom stanju.

Da biste proverili da li je spirala na svom mestu, pacijentkinja može napipati dva tanka končića na donjem kraju spirale nakon svakog menstrualnog ciklusa. Ako primetite neuobičajeno povećano krvarenje tokom ciklusa, to može ukazivati na to da spirala nije pravilno postavljena, i trebalo bi da potražite pomoć ginekologa.

Mirena spirala neželjena dejstva

Međutim, kao i svaka medicinska intervencija, Mirena spirala može izazvati nuspojave. Neki od potencijalnih neželjenih efekata uključuju bolne seksualne odnose, vaginalno krvarenje (uključujući tačkasto krvarenje), odsutno, blago ili retko menstrualno krvarenje, kao i ciste na jajnicima. Takođe, Mirena se često smatra skupom opcijom.

Mirena iskustva

Iako postoji mnogo žena koje su zadovoljne svojim iskustvima sa Mirenom, ima i onih koje nisu bile zadovoljne i izvadile su je nakon relativno kratkog perioda korišćenja. Neki su zabrinuti da se spirala Mirena previše promoviše, što može dovesti do sumnje u njen kvalitet. Važno je napomenuti da se Mirena spirala, prema tvrdnjama proizvođača, deluje samo „lokalno“ na materici, što je čini privlačnom alternativom oralnim kontraceptivima.

  • Na forumima kao Bebac.com i Ringeraja.rs, možete pronaći iskustva korisnika o Mirena spirali. Neki izražavaju zabrinutost pre nego što je postave, dok drugi dele svoje pozitivno iskustvo

Spirala Mirena PREDNOSTI :

  1. Štiti od neželjene trudnoće
  2. Koriguje obilno menstrualno krvarenje
  3. Pomaže damama u menopauzi

Mirena spirala NEDOSTACI:

  1. Nuspojave
  2. Ne pomaže bez izuzetka
  3. Visoka cena

Ako razmatrate Mirenu kao opciju, važno je konsultovati se sa svojim ginekologom kako biste razgovarali o svojim individualnim potrebama i mogućim rizicima i koristima ove metode kontracepcije.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *