Cyclo Progynova iskustva: Hormonska terapija za žene

Cyclo Progynova i menopauza

Cyclo Progynova je hormonska terapija koja se koristi za lečenje i prevenciju simptoma menopauze. Sadrži kombinaciju estrogena i progesterona, a uzima se oralno u obliku tableta.

Estrogen je ženski polni hormon koji je odgovoran za razvoj i održavanje ženskih karakteristika. Progesteron je drugi ženski polni hormon koji je odgovoran za regulaciju menstrualnog ciklusa.

Cyclo Progynova iskustva

Na online forumima u Srbiji, žene su delile svoja iskustva s lekom Cyclo Progynova, koji se koristi kao oblik hormonske terapije i sadrži estrogen i progestagen. Ovaj lek se primenjuje u slučajevima neredovnih menstrualnih ciklusa, simptoma menopauze i problema s policističnim jajnicima. Prema njihovim iskustvima, upotreba Cyclo Progynova značajno poboljšava stanje tokom terapije, ali se simptomi vraćaju nakon prestanka korišćenja.

Cyclo Progynova iskustva su u generalu pozitivna. Žene koje uzimaju ovaj preparat često prijavljuju smanjenje simptoma menopauze, kao što su valunzi, noćno znojenje i suvoća vagine. Takođe, Cyclo Progynova može pomoći u smanjenju rizika od osteoporoze.

Na forumu Ana.rs, korisnice ističu da ovaj lek prepisuju lekari i da je pre početka terapije neophodno obaviti niz zdravstvenih provera, uključujući hormonski status. Cyclo Progynova se može uzimati kontinuirano, a efekti ostaju isti i nakon dužeg korišćenja. Takođe, postoji nesporazum da je Cyclo Progynova kontraceptivno sredstvo, ali korisnice online diskusija naglašavaju da nije i da se može ostati trudan tokom upotrebe.

Korisnice na forumu Ringeraja pominju nuspojave kao što su glavobolja, povećana maljavost i pojačan apetit tokom korišćenja leka. Redovni pregledi kod lekara su obavezni tokom terapije.

Negativna iskustva

Neki od neželjenih efekata Cyclo Progynove su:

 • Glavobolja
 • Mučnina
 • Povraćanje
 • Promene raspoloženja
 • Povećanje telesne mase
 • Krvarenje između menstruacija
 • Bol u dojkama

Prednosti Cyclo Progynova:

 1. Reguliše menstrualne cikluse
 2. Olakšava simptome menopauze
 3. Može se koristiti duži vremenski period

Nedostaci Cyclo Progynova:

 1. Nuspojave u vidu glavobolja, povećane maljavosti, pojačanog apetita
 2. Potrebno uraditi niz pregleda pre korišćenja leka
 3. Neophodna redovna kontrola

Zaključak

Cyclo Progynova je efikasna hormonska terapija koja može pomoći u smanjenju simptoma menopauze. Međutim, važno je biti svestan potencijalnih neželjenih efekata i razgovarati sa svojim lekarom pre nego što počnete da je uzimate.

Similar Posts

One Comment

 1. Повратни пинг: Primolut Nor iskustva - PAŽNJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *