Tiroxil 4.0 iskustva – Podrška za Štitnu Žlezdu

TIROXIL 4.0 je dijetetski dodatak koji je osmišljen da se bavi subkliničkim hipotireozom i Hašimotovim tireoiditisom. Sadrži mio-inozitol i selen, koji pomažu u obnavljanju normalnog rada štitne žlezde kod subkliničkih problema sa štitnom žlezdom. Ljudi su podelili svoja iskustva sa TIROXIL 4.0, i evo nekoliko ključnih tačaka:

  1. Opis proizvoda: TIROXIL 4.0 je namenjen osobama koje su dijagnostikovane sa subkliničkim hipotireozom i Hašimotovim tireoiditisom, stanjima povezanim sa zdravljem štitne žlezde.
  2. Iskustva korisnika: Korisnici su prijavili poboljšanje nivoa energije i smanjenje umora kada uzimaju TIROXIL 4.0. Neki su pomenuli pozitivan uticaj na svoje opšte blagostanje.
  3. Antitela i tretman: Postoji referenca na iskustvo osobe sa TIROXIL 4.0 i povišenim nivoima antitela. Preporučuje se da se konsultujete sa stručnjakom za zdravstvo radi redovnih pregleda i prilagođavanja tretmana po potrebi.
  4. Sastojci: Dodatak sadrži mio-inozitol i selen, koji su poznati po podršci funkciji štitne žlezde

Štitna žlezda, ta mala leptirasta žlezda smještena ispod Adamove jabučice na prednjoj strani vrata, igra ključnu ulogu u regulaciji različitih telesnih funkcija putem proizvodnje hormona. Ti hormoni, tiroksin (T4) i trijodtironin (T3), od vitalnog su značaja za kontrolu metabolizma, rast, razvoj i pravilno funkcioniranje mnogih organa u tijelu. Poremećaji štitnjače, kao što su hipotireoza (smanjena funkcija) i hipertireoza (povećana funkcija), sve se uspešno tretiraju danas. Hipotireoza se obično kontrolira supstitucijskom terapijom uzimanjem hormona štitnjače, dok se hipertireoza može lečiti antitiroidnim lekovima, radioaktivnim jodom ili hirurškom intervencijom. Osim tih tradicionalnih tretmana, dodaci ishrani postaju sve popularniji za podršku zdravlju štitne žlezde.

Tiroxil 4.0

Tiroxil 4.0 je jedinstveni dodatak ishrani koji tvrdi da pomaže u obnavljanju normalne funkcije štitne žlezde kod osoba koje su dijagnosticirane s subkliničkim hipotireoidizmom ili Hašimoto tireoiditisom. Ovaj proizvod dolazi od strane renomirane italijanske farmaceutske kompanije Lo.Li. Pharma i cilja na stabilizaciju nivoa antitela u organizmu, usporavajući progresiju bolesti.

Hašimoto tireoiditis, autoimuna bolest štitne žlezde, često pogađa oko 3-4% svjetske populacije, s izraženom tendencijom kod žena. S druge strane, subklinički hipotireoidizam se dijagnosticira kod oko 11% svjetske populacije, pri čemu se učestalost povećava s godinama i nezdravim načinom života. Oba stanja, subklinički hipotireoidizam i Hašimoto tireoiditis, mogu se pojaviti pojedinačno ili zajedno, a Tiroxil 4.0 može pružiti podršku u usporavanju progresije bolesti.

Subklinički hipotireoidizam se dijagnosticira kada su razine hormona stimulirajuće štitnjače (TSH) blago povišene (između 4.0 i 10.0 mIU/mL), dok su razine drugih hormona štitnje žlezde normalne ili blago snižene. Simptomi ovog stanja uključuju umor, dnevnu pospanost, dobitak na težini, suvu kožu, slabost mišića, zatvor, promjene u temperaturnoj regulaciji, smanjenje plodnosti i druge simptome. S druge strane, Hašimoto tireoiditis je autoimuna bolest štitne žlezde u kojoj imunološki sustav napada vlastitu štitnu žlezdu, često dovodeći do hipotireoze. Suplement Tiroxil 4.0 sadrži mio-inozitol i selen, koji zajedno pomažu u očuvanju zdrave funkcije štitne žlezde.

Mio-inozitol je prirodni šećerni alkohol sličan glukozi, a može poboljšati osjetljivost ćelija na insulin i pomoći osobama s dijabetesom ili sindromom policističnih jajnika (PCOS) koji često imaju problema s inzulinskom rezistencijom. Također, mio-inozitol je važan za pravilno vezivanje TSH za svoje receptore i regulaciju nivoa cirkulišućeg TSH. Selen je ključni sastojak u proizvodnji enzima glutation peroksidaze, što igra ključnu ulogu u neutralizaciji slobodnih radikala i pravilnom funkcioniranju štitne žlezde. Oba sastojka zajedno pružaju sinergijski efekat na podršku štitnoj žlezdi.

Tiroxil 4.0 je prošao klinička ispitivanja u Italiji, a prema iskustvima korisnika, pozitivni efekti primjene ovog suplementa mogu se primijetiti već u prva tri meseca terapije. Preporučuje se kontinuirana primjena od najmanje 6 meseci za postizanje optimalnih efekata. Važno je napomenuti da ovaj suplement ne zamenjuje terapiju i ne treba se koristiti kao zamjena za uravnoteženu ishranu, već kao dodatak koji podržava zdravlje štitne žlezde. Korisnici također naglašavaju da je najbolje koristiti ovaj suplement kao dodatak postojećoj terapiji, jer sam po sebi ne može znatno uticati na regresiju bolesti.

TIROXIL 4.0 – PREDNOSTI:

  1. Sinergija sastojaka koji povoljno utječu na štitnu žlezdu.
  2. Pozitivni efekti primjene već u prvom tromjesečju korišćenja.

TIROXIL 4.0 – NEDOSTACI:

  1. Nije zamjena za tradicionalnu terapiju.

Hrom selen tablete iskustva

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *