Flogedir forte iskustva – za tretiranje upala i otoka

„Flogedir Forte“ je dodatak ishrani koji se koristi u različite svrhe, pre svega kod upale i oticanja u različitim stanjima. Evo nekoliko ključnih tačaka u vezi s njim:

 1. Svrha: Flogedir Forte se koristi za suzbijanje upale i otoka u različitim situacijama, uključujući traumatske povrede, posthirurške uslove, osteoartikularne probleme, urogenitalne probleme, respiratorne tegobe i stomatološke probleme.
 2. Sastojci: Sadrži bosvelinsku kiselinu, snažan protivupalni spoj koji smanjuje leukotriene i medijatore upale inhibirajući enzim 5-lipooksigenazu.
 3. Oblik: Flogedir Forte dostupan je u obliku kesica koje obično sadrže prah dodatka ishrani koji možete rastvoriti u vodi ili drugom odgovarajućem napitku.
 4. Primena: Važno je da se konsultujete sa stručnjakom za zdravstvenu negu ili pratite preporučene upute o korišćenju prilikom upotrebe Flogedir Fortea kako biste osigurali sigurnu i efikasnu upotrebu.
 5. Iskustva korisnika: Iako postoji određen broj informacija o iskustvima korisnika, važno da se konsultujete sa lekarom radi personalizovanih smernica.

Flogedir Forte je preparat koji spada u kategoriju suplemenata, a preporučuje se za tretiranje upala i otoka kod teških traumatskih povreda, posthirurških stanja, osteoartikularnih problema, urogenitalnih infekcija, respiratornih infekcija i stomatoloških zapaljenskih procesa. Ovaj proizvod pripada grupi antiflogistika, odnosno sredstvima koja pomažu u ublažavanju zapaljenskih reakcija.

Šta su antiflogistici?

Antiflogistici su lekovi ili supstance koje se koriste za ublažavanje ili sprečavanje upala u telu. Upala je prirodni odgovor organizma na povrede, infekcije ili iritacije, ali može izazvati bol i oštećenje tkiva ako nije kontrolisana. Antiflogistici deluju na različite načine kako bi smanjili upalu i povezane simptome, kao što su bol, otoci i crvenilo.

Postoje dve glavne vrste antiflogističkih lekova: nesteroidni antiinflamatorni lekovi (NSAIL), kao što su ibuprofen, aspirin i naproksen, i steroidni antiinflamatorni lekovi ili kortikosteroidi. NSAIL smanjuju upale regulišući enzim poznat kao ciklooksigenaza (COX), dok kortikosteroidi smanjuju upalu inhibiranjem oslobađanja supstanci koje je izazivaju.

Flogedir forte sastav

Forte Flogedir Forte sadrži tri aktivna sastojka dobijena iz prirodnih izvora: protexil, bromelain i bosvelinsku kiselinu. Protexil je enzimski kompleks koji sadrži proteaze, enzime koji razlažu proteine i pružaju antiinflamatorno, antiedematozno (smanjenje otoka) i analgetsko (ublažavanje bola) dejstvo. Bromelain je proteolitički enzim koji se nalazi u ananasu i ima antiinflamatorno i analgetsko dejstvo. Bosvelinska kiselina je snažan antiflogistik, smanjujući nivo leukotrijena i drugih medijatora upale.

Flogedir Forte se obično koristi rastvoreno u vodi (jedna kesica dnevno, razmućena u 150 ml vode) uz obrok. Trudnice i dojilje bi trebale izbegavati upotrebu ovog proizvoda. Nisu poznate posebne nuspojave nakon korišćenja Flogedir Forte, niti postoje izveštaji o iskustvima korisnika koji bi ukazivali na to. Ako imate poznatu alergiju na bilo koji od sastojaka, trebali biste izbegavati upotrebu ovog preparata.

Forte Flogedir Forte može biti bolji izbor od NSAIL preparata u određenim situacijama. Pre svega, Flogedir Forte je na bazi enzima i bosvelinske kiseline, što može biti lakše za varenje od NSAIL. Takođe, rizik od nuspojava kod korišćenja ovakvog antiflogistika je manji od nesteroidnih antiinflamatornih lekova, koji mogu prouzrokovati probleme u želucu nakon produženog korišćenja. Osim toga, neki ljudi su alergični na NSAIL, pa bi antiflogistici poput Flogedir Forte mogli biti prikladan izbor u takvim situacijama.

Flogedir forte iskustva

Flogedir forte iskustva u najvećoj meri su pozitivna.

Iako još uvek nema dovoljno iskustava korisnika sa proizvodom Flogedir Forte, internet diskusije pokazuju da suplementi na bazi enzima poput bromelaina, prisutnog u Flogedir Forte, često pozitivno utiču na smanjenje otoka nakon hirurških zahvata i povreda.

Prednosti Flogedir Forte:

 1. Pomaže u ublažavanju zapaljenskih stanja.
 2. Smanjuje otok.
 3. Može biti lakši za želudac od NSAIL.
 4. Nuspojave su retke.
 5. Bromelain ima dokazano dejstvo protiv otoka.

Nedostaci Flogedir Forte:

 • Nedovoljno iskustava korisnika za potvrdu efikasnosti preparata.

Jointace collagen iskustva

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *