Solgar magnezijum citrat iskustva – Iskustva s Magnezijum citratom

Magnezijum citrat je oblik magnezijuma koji se ističe po svojoj visokoj apsorpciji i sposobnosti organizma da ga maksimalno iskoristi. Magnezijum je esencijalni mineral u tragovima koji igra ključnu ulogu u svim biološkim procesima. Korisnici foruma dele svoja iskustva s ovim preparatom, ističući njegovu raznovrsnu primenu.

Preparat Solgar Magnezijum citrat često se koristi za jačanje kostiju, olakšavanje bolova i grčeva u mišićima, ali takođe ima značajnu ulogu u očuvanju zdravlja srca i krvnih sudova. Sportisti posebno hvale Magnezijum citrat jer im pomaže da se brže opuste nakon intenzivnih treninga. Takođe, neki korisnici ga redovno uzimaju kako bi održavali nivo holesterola pod kontrolom i očuvali zdravlje krvnih sudova.

Stariji ljudi često se opredeljuju za ovaj preparat prema preporuci svojih lekara, kako bi smanjili rizik od srčanog udara i olakšali probleme s bubrežnim kamencem. Trudnice i dojilje takođe cene ovaj dodatak ishrani jer im pomaže da obezbede potrebnu dnevnu količinu magnezijuma. Žene nakon menopauze uzimaju ga kako bi ojačale svoj imunitet i povećale nivo energije. Mnogi korisnici primete da im Magnezijum citrat pomaže da spavaju bolje i mirnije, doprinoseći njihovoj opuštenosti.

Preporučuje se uzimanje 2 tablete dnevno, uz obrok. Iako je kutija s 100 tableta pristojne veličine, neki forumaši primećuju da je cena preparata, koja iznosi oko 2.000 dinara, relativno visoka. Zbog toga, neki se odlučuju za jeftinije alternative koje sadrže magnezijum. Važno je napomenuti da su osobe koje su prekoračile preporučenu dnevnu dozu izveštavale o mučninama, glavoboljama i gastrointestinalnim problemima, uključujući dijareju.

Solgar MAGNEZIJUM CITRAT PREDNOSTI:

  1. Opušta mišiće.
  2. Štiti srce i krvne sudove.
  3. Ublažava bol i grčeve u mišićima kod sportista.
  4. Pomaže trudnicama i dojiljama.

Solgar MAGNEZIJUM CITRAT NEDOSTACI:

  1. Neželjene reakcije mogu se javiti kada se prekorači preporučena dnevna doza.
  2. Cena pakovanja je visoka za neke korisnike.

Oligovit iskustva

Similar Posts

One Comment

  1. Повратни пинг: Gasimetin iskustva - OBAVEZNO PROČITAJ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *