Ferticure iskustva – Rešenje za Probleme s Plodnošću i PCOS?

Kada je reč o iskustvima u vezi trudnoće i insulinske rezistencije, mnoge žene su se izrazile u internet diskusijama i često spominju preparate na bazi inositola i folne kiseline. Ovi preparati, često preporučeni od strane endokrinologa ili ginekologa, čini se da pozitivno utiču na žene koje se bore sa sindromom policističnih jajnika (PCOS), povećavajući njihove šanse da zatrudne. Jedan od ovih preparata je Ferticure, posebno formulisan dijetetski proizvod koji se bavi regulacijom problema neplodnosti kod žena.

Fertikur je dijetetski proizvod namenjen ženama u reproduktivnom periodu, posebno u tretmanu sindroma policističnih jajnika (PCOS) i insulinske rezistencije. Korisnice su izvestile pozitivna iskustva s Fertikurom kao sredstvom za rešavanje problema s plodnošću kod žena

Ferticure – Pomoć Za Žene s PCOS

Ferticure je dijetetski suplement osmišljen kako bi pružio podršku ženama koje se suočavaju s sindromom policističnih jajnika (PCOS) i insulinskom rezistencijom. Ovaj suplement sadrži sastojke koji se čini da povoljno utiču na plodnost žena. U Srbiji, ovaj proizvod je lansirala kompanija M&V Pharm, koja se bavi uvozom i distribucijom dijetetskih proizvoda i služi kao generalni zastupnik farmaceutskog proizvođača Dacom Pharma iz Republike Češke. Prema proizvođaču, sastojci u Ferticure-u uključuju mešavinu mio-inozitola, D-kiro-inozitola, kvatrefolika i vitamina E, koji zajedno deluju na hormonsku ravnotežu, redovne menstrualne cikluse i poboljšanu reproduktivnu sposobnost. Iskustva korisnica su uglavnom pozitivna, iako postoje i oni koji nisu primetili nikakve pozitivne promene. Međutim, većina žena, uz upotrebu medikamenata, takođe koristi Ferticure jer im je preporučen od strane lekara.

Ferticure sastav

U svakoj kesici Ferticure suplementa nalazi se 2000 mg mio-inozitola, 27 mg vitamina E, 15 mg cink-glukonata, 400 mcg vitamina B9 (folne kiseline) i 200 mcg hrom-pikolinata. Mio-inozitol, koji je takođe poznat kao inozitol, je prirodno jedinjenje koje spada u porodicu B-vitamina. Mio-inozitol se sve više istražuje u ginekologiji kao potencijalni tretman za žene sa PCOS-om. Ovaj sastojak može poboljšati osetljivost na insulin, regulisati menstrualne cikluse i smanjiti neke simptome povezane sa PCOS-om, kao što su neredovni ciklusi i problemi s plodnošću. Dodatno, istraživanja sugerišu da mio-inozitol može pozitivno uticati na raspoloženje i mentalno zdravlje, kao i na regulaciju telesne težine.

Vitamin E je neophodan za zdrav imuni sistem i podržava prirodne odbrambene mehanizme tela, što pomaže u održavanju ispravnog funkcionisanja imunih ćelija. Cink igra važnu ulogu u ćelijskoj deobi, normalnoj plodnosti i reprodukciji, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i doprinosi normalnoj sintezi DNK i proteina. Vitamin B9, poznat i kao folna kiselina, je vitalan za deobu i rast ćelija i ima ključnu ulogu u formiranju genetskog materijala tela. U trudnoći, adekvatan unos folne kiseline je izuzetno važan za sprečavanje defekata neuralne cevi kod fetusa.

Hrom-pikolinat, dodatak ishrani, kombinuje esencijalni mineral hrom sa pikolinskom kiselinom. Hrom igra ključnu ulogu u regulaciji nivoa šećera u krvi, pojačavajući delovanje insulina.

Ferticure kesice

Ferticure je dijetetski proizvod koji pozitivno utiče na žene s policističnim jajnicima, obnavlja hormonsku ravnotežu, uspostavlja ovulaciju, smanjuje insulinsku rezistenciju, smanjuje hiperandrogenizam, sprečava gestacijski dijabetes i pomaže u smanjenju telesne težine. Da bi postigli uspeh u terapiji, preporučuje se redovna upotreba Ferticure praška u trajanju od 3 do 6 meseci. Kao i kod ostalih dijetetskih proizvoda, treba se pridržavati preporučene dnevne doze.

FERTICURE – PREDNOSTI:

  • Pozitivno utiče na plodnost žena.
  • Prva linija odbrane za žene s policističnim jajnicima.
  • Pozitivno deluje na insulinsku rezistenciju.

FERTICURE – NEDOSTACI:

  • Pozitivni efekti nisu garantovani za sve pacijentkinje.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *