Biogaia kapi iskustva – za olakšavanje grčeva kod beba i male dece.

BioGaia kapi za grčeve

BioGaia kapi su popularan izbor među roditeljima za ublažavanje grčeva kod beba, ali važno je da se konsultujete sa pedijatrom ili stručnjakom za brigu o deci kako biste pravilno dozirali i pratili reakciju vaše bebe.

Prema iskustvima roditelja, BioGaia kapi se često preporučuju za olakšavanje grčeva kod beba od prvog dana života. Većina roditelja smatra da su ove kapi delotvorne i bezbedne za upotrebu u toj svrsi.

 1. Kombinacija sa Espumisan kapi: Neki roditelji su kombinovali BioGaia kapi sa Espumisan kapima za olakšavanje grčeva, jer su BioGaia kapi probiotici. To je savetovala i patronažna sestra i pedijatar.
 2. Doziranje: Na društvenim mrežama, roditelji razgovaraju o doziranju BioGaia kapi. Preporučuje se da se konsultujete sa pedijatrom ili patronažnom sestrom kako biste utvrdili tačno doziranje i vreme primene.
 3. Efikasnost: Većina iskustava roditelja ukazuje na to da su BioGaia kapi efikasne u olakšavanju grčeva kod beba. Međutim, moguće je da s vremenom njihova efikasnost opadne, pa se preporučuje pratiti reakciju bebe na kapi.
 4. Preporuka od strane roditelja: U forumima i društvenim mrežama, mnogi roditelji preporučuju BioGaia kapi kao sredstvo za ublažavanje grčeva kod beba. Međutim, svaka beba je jedinstvena, pa je važno da se prati kako vaša beba reaguje na ove kapi.
 5. Dodatne opcije: Pored BioGaia kapi, postoje i druge opcije, kao što su probiotici i čajevi, koji se takođe mogu koristiti za ublažavanje grčeva kod beba.

Biogaia kapi iskustva

U online diskusijama ističe se iskustvo s Biogaia kapi, preparatom koji obnavlja crevnu floru kod beba i ublažava grčeve. Ovaj proizvod se lako koristi, može se davati kašikom ili dodavati u hranu ili piće. Preporučuje se davanje 5 kapi dnevno kako bi se obezbedila bebi preporučena doza od 100 miliona živih aktivnih bakterija Lactobacillus reuteri Protectis. Proizvođač tvrdi da su Biogaia kapi potpuno sigurne za bebe od samog rođenja i mogu se koristiti i dugoročno. Takođe se napominje da su ove kapi otporne na uobičajene antibiotike i ne sadrže šećer niti laktozu. Nivo glutena u proizvodu je ispod granice za proizvode bez glutena u Evropskoj uniji.

Biogaia cena

Cena ovog preparata je nešto viša, ali mnogi roditelji se slažu da vrednost koju donosi opravdava tu cenu, s obzirom na to koliko pomaže kod regulacije stolice kod beba. Neki roditelji su mirnije spavali znajući da ovaj proizvod čini svoje. Takođe se primećuje da ovaj probiotik za bebe sadrži suncokretovo ulje, što je dodatna prednost.

Ipak, neki roditelji beleže da Biogaia kapi deluju tek nakon nekoliko dana upotrebe, i upozoravaju da nakon izvesnog vremena mogu prestati da deluju. Neki ih često mešaju s vodom ili mlekom, dajući bebi ili ujutru ili pre spavanja. Naglašava se važnost redovne upotrebe svakog dana u isto vreme. Većina beba dobro prihvata ove kapi jer imaju neutralan ukus. Međutim, neki roditelji tvrde da kod problema sa grčevima njihovih mališana, Espumisan kapi su efikasnije. Postoje i iskustva gde roditelji nisu videli željene rezultate čak ni nakon potrošene cele bočice Biogaia preparata, što sugeriše da efikasnost zavisi od organizma svake bebe.

PREDNOSTI BIOGAIA KAPI:

 1. Sigurne za upotrebu od prvog dana bebinog života.
 2. Obnavljaju crevnu floru.
 3. Ublažavaju grčeve.
 4. Neutralnog ukusa.

NEDOSTACI BIOGAIA KAPI:

 1. Deluju tek nakon izvesnog vremena.
 2. Kod nekih beba jednostavno nisu delovale.
 3. Cena je viša u poređenju s drugim sličnim proizvodima.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *