Panlax je laksativ koji sadrži bisakodil kao aktivnu supstancu. Koristi se za olakšavanje problema sa pražnjenjem creva i kratkotrajno lečenje opstipacije. Nije efikasan za mršavljenje te se ne preporučuje u dijetama.

Panlax ili Dulcolax je laksativni lek koji se koristi za kratkotrajnu terapiju kod opstipacije (zatvora).

Panlax tablete

Lekari preporučuju Panlax tablete pre radioloških, dijagnostičkih i hirurških procedura kako bi se olakšalo pražnjenje creva. Može se koristiti kod dece starije od 4 godine i odraslih, ali nije pogodan za trudnice i dojilje bez prethodnog savetovanja sa lekarom.

Panlax iskustva

Korisnici foruma navode da Panlax uzimaju uveče, a da se dejstvo primeti ujutru nakon buđenja. Mnogi pacijenti su izvestili da im je lek pomogao da reše dugotrajan zatvor i probleme sa hemoroidima. Porodilje su ga koristile pre porođaja po preporuci ginekologa radi olakšanja pražnjenja creva.

Pacijenti koji su koristili Panlax tablete uglavnom su zadovoljni rezultatima, pri čemu se tablete preporučuju po savetu lekara.

Pacijenti savetuju da se lek koristi u manjim dozama kako bi se izbegla navikavanja organizma na njegovo dejstvo. Takođe ističu važnost zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti za održavanje zdravlja creva bez potrebe za laksativima.

PANLAX PREDNOSTI:

  1. Promoviše pražnjenje creva.
  2. Preporučuje se pred hirurške zahvate.
  3. Dobar je kod problema sa hemoroidima.

PANLAX NEDOSTACI:

  1. Ne utiče na gubitak kilograma.
  2. Može dovesti do privikavanja organizma.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *