Lasix iskustva – Lek za izbacivanje vode iz organizma Lasix

Lasix

Lasix je diuretik, lek koji se koristi za smanjenje količine tečnosti u organizmu. Koristi se za lečenje hipertenzije, srčane insuficijencije, jetrene ciroze i edema (otoka). Lasix se može uzimati oralno ili intravenozno.

Mnogi pacijenti ga koriste kako bi se rešili nagomilanog viška tečnosti u organizmu, posebno onog koji se nakuplja oko srca, pluća, jetre ili bubrega, što može ozbiljno ugroziti njihovo zdravlje.

Lasix iskustva

Na forumima, korisnici Lasiksa dele svoja iskustva i ističu da već 15-20 minuta nakon uzimanja primete značajno smanjenje suvišne tečnosti. Pogotovo se to primećuje kod pacijenata koji pate od oticanja nogu i članaka, gde su primetili značajno smanjenje otoka nakon samo jedne doze. Ipak, važno je napomenuti da Lasiks deluje putem izlučivanja tečnosti putem mokraće, što može izazvati čestu potrebu za odlaskom u toalet, pa se preporučuje pažljiva upotreba. Neki korisnici izveštavaju da su koristili ovaj lek gotovo godinu dana i i dalje primećuju pozitivne efekte, smatrajući da je efikasan u eliminisanju suvišne tečnosti iz organizma.

Međutim, postoje i iskustva pacijenata koji nisu dobili željene rezultate u kontroli visokog krvnog pritiska upotrebom Lasiksa. Iako je lek na početku terapije delovao, neki korisnici su primetili da im se otkucaji srca ubrzavaju, a krvni pritisak se vratio na početni nivo samo tri sata nakon uzimanja leka. Takođe, neki nesavesni korisnici su doživeli dehidraciju zbog prekomernog izbacivanja tečnosti. Za pacijente sa ozbiljnim problemima hipertenzije, preporučuje se konsultacija sa lekarom radi odabira odgovarajuće terapije.

Lasix nezeljena dejstva

Neki korisnici su prijavili i negativne nuspojave od uzimanja Lasix-a. Najčešće Lasix nuspojave su:

 • Dehidracija
 • Tahikardija
 • Nizak krvni pritisak
 • Glavobolja
 • Mučnina
 • Povraćanje

Ako imate bilo kakve nuspojave od uzimanja leka Lasix, važno je da se obratite svom lekaru. 

Evo nekih saveta za smanjenje rizika od neželjenih efekata Lasixa:

 • Pijte puno tečnosti: Pijenje puno tečnosti može pomoći u sprečavanju dehidracije, koja može pogoršati neke neželjene efekte Lasixa.
 • Elektrolite: Razgovarajte sa svojim lekarom o uzimanju dodataka elektrolita kako biste nadoknadili gubitak elektrolita koji može biti uzrokovan Lasixom.
 • Nizak krvni pritisak: Ako imate nizak krvni pritisak, izbegavajte uzimanje Lasixa na prazan stomak i razgovarajte sa svojim lekarom o tome kako da smanjite dozu.
 • Alergija: Ako imate alergiju na Lasix, izbegavajte upotrebu ovog leka.

LASIX TABLETE PREDNOSTI:

 1. Smanjuje nagomilavanje viška tečnosti u organizmu.
 2. Može pomoći u kontroli visokog krvnog pritiska.

LASIX LEK NEDOSTACI:

 1. Može izazvati dehidraciju i druge nuspojave.
 2. Česte potrebe za odlaskom u toalet.

 

 

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *