Laserska epilacija iskustva – Dugotrajno rešenje za neželjene dlačice?

Korisnice koje su iskusile lasersku epilaciju ističu mnoge prednosti ovog tretmana u poređenju sa depilacijom i brijanjem. Jedna od glavnih prednosti je ekonomičnost. Iako su kreme za depilaciju i gelovi za brijanje pristupačni, njihovi efekti su kratkotrajni, za razliku od laserske epilacije koja pruža dugotrajnije rezultate. Između dva tretmana laserske epilacije može proći i do mesec dana, što korisnice smatraju velikom prednošću ovog metoda. Ključna razlika između laserske epilacije i drugih metoda je u tome što laserskom epilacijom dlaka se uklanja iz korena, što doprinosi trajnijim rezultatima.

Korisnice takođe preporučuju da se mesec dana pre prvog laserskog tretmana ne koriste depilacijske kreme ili brijanje, te da se sedam sati pre tretmana obriju sve regije koje će biti tretirane laserom. Takođe, važno je izbegavati izlaganje suncu 15 dana pre i 15 dana nakon tretmana kako bi se sprečila potencijalna oštećenja kože. Ako na koži postoje opekotine, modrice, ogrebotine ili druge povrede, tretman se ne može sprovoditi na tim regijama. Nakon tretmana, preporučuje se da se koža izpeškira i da se eventulane preostale dlačice obriju, što pomaže da brže ispadnu.

Broj tretmana koji su potrebni za trajno uklanjanje dlačica može varirati, ali obično se preporučuje između 6 i 8 tretmana. Važno je napomenuti da se kod pojedinih osoba mogu pojaviti nove dlačice posle dužeg vremena, zbog čega je preporučljivo da se tretman ponovi bar jednom godišnje kako bi se održali optimalni rezultati.

LASERSKA EPILACIJA – APARATI

Kada je reč o aparatima za lasersku epilaciju, najčešće se ističu Alma Soprano Titanium i Venus Velocity kao kvalitetni i efikasni uređaji.

Alma Soprano Titanium laser predstavlja vodeću tehnologiju u oblasti laserske epilacije, ističući se svojim impresivnim karakteristikama. Ovaj laser koristi kombinaciju tri različite talasne dužine, usmerene prema melaninu i hemoglobinu – pigmentima koji se nalaze u koži. S obzirom na integrisani sistem za hlađenje, ovaj aparat je apsolutno siguran i ne ostavlja opekotine, što je od suštinskog značaja. Što je još važnije, tretman je gotovo potpuno bezbolan.

Alma Soprano Titanium se posebno ističe svojom efikasnošću na području bikini zone, zahvaljujući In motion sistemu koji brzo podiže temperaturu tokom tretmana, umesto da se oslanja na jake i duge emisije, kao što je čest slučaj sa drugim laserima. Različite sonde, poput trio i kvatro, pružaju veću prilagodljivost različitim regijama tela. Osim toga, ovaj laser ima dodatke za tretiranje vrlo malih ili teško dostupnih područja.

Jedini nedostatak ovog lasera je da ne može ukloniti sede dlake. Međutim, njegova sposobnost da jednako efikasno deluje na sve tipove i tonove kože, uključujući i osunčanu kožu, čini ga izuzetnim uređajem za većinu korisnika. Ovaj tretman može se primenjivati tokom cele godine, mada je preporučljivo izbegavati sunčeve zrake najmanje dve nedelje pre i posle tretmana.

Nakon prvog tretmana, primetićete vidljive rezultate, jer će se oko 30% dlačica odmah odljuštiti. Dlake koje ponovo izrastu biće svetlije, tanje i mekše, a nakon nekoliko tretmana, postaće ređe i manje vidljive. Obično je potrebno najmanje 6-8 tretmana, iako je važno napomenuti da čak i nakon osam tretmana neće sve dlačice biti potpuno uklonjene, što zavisi od individualnih karakteristika kože i dlake.

Venus Velocity je još jedna opcija koja omogućava personalizovan pristup tretmanu. Aparat funkcioniše u dva moda: „slide“ i „pulse“, prilagođavajući se tonu kože, boji i gustini dlačica. Različite sonde omogućavaju precizniji tretman različitih regija tela, smanjujući vreme tretmana. Ovaj laser takođe poseduje „real-time cooling system“, što ga čini sigurnim i efikasnim za žene sa svetlijom puti.

Diodni laser, koji radi na principu selektivne fototermolize, direktno deluje na pigment folikula dlake, trajno ih uništavajući. Međutim, zahteva više tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

Laserska epilacija nezeljeni efekti

Važno je napomenuti da laserska epilacija može imati nuspojave kao što su otečenost, crvenilo, ožiljci i privremene promene boje kože.

Laserska epilacija cena

Najjeftiniji su tretmani za uklanjanje dlačica sa lica koji koštaju od 3.500 do 5.000 dinara, dok su najskuplji tretmani nogu i intimne regije čiija se cena kreće od 5.500 do 20.000 dinara.

LASERSKA EPILACIJA – PREDNOSTI:

  • Dugotrajniji efekti
  • Uklanja dlake iz korena

LASERSKA EPILACIJA – NEDOSTACI:

  • Nuspojave kao što su otečenost, crvenilo, ožiljci i promene boje kože
  • Cena

Laserska epilacija iskustva – zaključak

Laserska epilacija je postupak uklanjanja dlaka pomoću laserske tehnologije. Evo nekoliko iskustava i informacija o laserskoj epilaciji:

  1. Laserska epilacija može biti neprijatna, iako se smatra manje bolnom od nekih drugih metoda uklanjanja dlaka. Može izazvati peckanje ili nelagodnost tokom tretmana.
  2. Broj tretmana može varirati ovisno o tipu kože i dlake, ali obično su potrebna nekoliko sesija kako bi se postigli trajni rezultati. Na primer, jedna osoba je išla na 5 tretmana za noge i bikini područje.
  3. Nuspojave laserske epilacije mogu uključivati otečenost, crvenilo, ožiljke i promene boje kože. Važno je konsultovati se s profesionalnim tehničarem ili dermatologom kako biste dobili pravilnu negu nakon tretmana i smanjili nuspojave.
  4. Rezultati laserske epilacije mogu varirati zavisno o tipu lasera i vašem tipu kože i dlake. Dlačice ne smiju biti duže od 1mm za uspešan tretman.
  5. Većina ljudi smatra da je laserska epilacija efikasnija u dugotrajnom uklanjanju dlaka i da smanjuje problem uraslih dlačica, što je čest problem kod drugih metoda uklanjanja dlaka.